Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Λικέρ περγαμόντο

Για να μας φύγει η γεύση της μαρμελάδας γάλακτος από το στόμα, θα φτιάξουμε λικέρ περγαμόντο.Βέβαια μπορούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο. Να φάμε πρώτα μια κουταλιά μαρμελάδα ή να φτιάξουμε μια τούρτα ,όπως προτείνει η αχτίδα- και να φάμε ένα κομμάτι -και μετά να πιούμε ένα λικεράκι περγαμόντο, για καλή χώνεψη.

Χρειαζόμαστε:

1 περγαμόντο
1 λίτρο κονιάκ
10 γαρύφαλλα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού νερό
       Πλένουμε και σκουπίζουμε το περγαμόντο και του καρφώνουμε  τα γαρύφαλλα.


  Σε γυάλα αδειάζουμε  το κονιάκ και ρίχνουμε μέσα το περγαμόντο.


 Αφήνουμε για ένα μήνα το περγαμόντο στο κονιάκ, για να αφήσει το άρωμα και την γεύση του. (Σήμερα δεν έχει ιστορία).
Όταν συμπληρωθεί ο μήνας,  βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Σουρώνουμε το κονιάκ.
Όταν το σιρόπι κρυώσει, το ανακατεύουμε με το κονιάκ. 
Φυλάμε σε μπουκάλια.Δεν το πίνουμε αμέσως.Αφήνουμε να περάσουν 10-15 ημέρες και μετά.